top of page
  • Writer's pictureFLN

Συναγερμός μετά τα κρούσματα σε κατασκηνώσεις-Καλούν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους...

Αυξάνεται η ανησυχία των γονέων που έχουν στείλει τα παιδιά τους σε κατασκήνωση, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις κρουσμάτων κορονοϊού σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε Λαύριο, Καπανδρίτι, Σοφικό Κορινθίας, Ηλεία, Χαλκιδική και Χανιά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, κρούσμα εντοπίστηκε σήμερα και σε μεγάλη κατασκήνωση που βρίσκεται στις Αφίδνες. Οι γονείς ειδοποιήθηκαν για να παραλάβουν τα παιδιά τους, που βρίσκονταν στον ίδιο τομέα με επιβεβαιωμένο κρούσμα.


Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για επιπλέον μέτρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη λειτουργίας τους.


Πού έχουν εντοπιστεί κρούσματα μέχρι σήμερα


Περιστατικά μολύνσεων βρέθηκαν την Κυριακή σε κατασκηνώσεις στο Λαύριο και στην Ηλεία. Το Σάββατο βρέθηκαν έξι κρούσματα σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ανήκαν στην ίδια ομάδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση, ενώ άρχισε αμέσως ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Από την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό πως είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε άλλες τρεις παιδικές κατασκηνώσεις και συγκεκριμένα στο Καπανδρίτι, στα Χανιά και στη Χαλκιδική.

0 comments
bottom of page