top of page
  • Writer's pictureFLN

Νέα πρόκληση της αμετανόητης Άγκυρας-Θέτει και πάλι ζήτημα "μειονότητας"

Σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα η Άγκυρα, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να θέτει και πάλι θέμα τουρκικής μειονότητας, την ώρα μάλιστα που η υδρογραφική της υπηρεσία προχώρησε σε παράνομη NAVTEX μόλις 11,5 ναυτικά μίλια ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου.



Σύμφωνα με το Mega, σε ανάρτηση το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως «πέρασαν 31 χρόνια από τότε που η Ελλάδα αποστέρησε από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα από το δικαίωμα να εκλέγει τους θρησκευτικούς ηγέτες της, κατά παράβαση των διεθνών και διμερών συνθήκων. Η Ελλάδα έχει ορίσει επισήμους ως θρησκευτικούς ηγέτες, ενάντια στη θέληση και παρά την ξεκάθαρη άρνηση της τουρκικής μειονότητας».


Είχε προηγηθεί η απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει NAVTEX για την άσκηση «Ντενίζ Γκορντού» για σενάριο με πραγματικά πυρά, στις 25 Μαΐου. Μάλιστα, η άσκηση πρόκειται να διεξαχθεί στα 11,5 ναυτικά μίλια ανατολικά από Φαληράκι Ρόδου. Η νέα αυτή πρόκληση έγινε στον απόηχο του περιστατικού με τουρκικά αλιευτικά εντός αιγιαλίτιδας ζώνης, νότια της Γαύδου, την Τετάρτη.

bottom of page