top of page
  • Writer's pictureFLN

Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό, κι ακριβά θα τον πληρώσουμε τον κορονοϊό!

Σε αυτό τον μαρτυρικό Τόπο, πρέπει να δίνονται μάχες για τα αυτονόητα. Να αναζητείται, από τους νοήμονες και πεπολιτισμένους, πρότυπα και συνταγές για αίσιο αποτέλεσμα και όχι για καταστροφές που μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα μας ζημιώσουν.



Ο τραγικός απολογισμός των περιστατικών Covid-19, που ήδη έφθασε στο ανώτερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των νεκρών που άγγιξε τις 8.000, η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, ο κίνδυνος να φθάσουμε τα 5.000 κρούσματα την ημέρα κατά τον καθηγητή Δερμιτζάκη, θα έλεγε κανείς πώς θα ήταν αρκετά για να μας προβληματίσουν. Και γιατί ότι να μας ανησυχήσουν και να μας περιορίσουν από τα διάφορα ξεσαλώματα της καθημερινότητάς μας.


Αντιθέτως, βλέπουμε να ξεχειλίζουν γύρω μας η ανευθυνότητα, η κουτοπονηριά, η μαγκιά και η απειλή της ασύμμετρης -χωρίς όρια-βλακείας η οποία αγγίζει όλους τους χώρους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο.


  • Ο ανεύθυνος νεαρούλης που δεν έμαθε απο το σπίτι του και απο το σχολειό να πειθαρχεί σε κανόνες (γιατί να στεναχωρήσουμε το παιδί;), θεωρεί μαγκιά να παραβιάσει το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ και να συνωστισθεί με καμιά εικοσαριά, το ίδιο ανόητους που θεωρούν πώς κάνουν επανάσταση

  • Η κυρία που ηλικιακά παραμένει στα 18 και 20, αδυνατεί να καθήσει στο σπίτι της και να προστατεύσει τη ζωή της και τη ζωή των άλλων, αλλά θέλει να περιφέρει σε κοινή θέα το κορμί της, με το κολάν που αναδεικνύει βεβαίως τις ατέλειες, συνοδεύοντας το σκυλάκι που αγόρασε τον τελευταίο χρόνο, για να μπορεί μέσα στην πανδημία να κυκλοφορεί όποτε γουστάρει.

  • Ο 80άρης που νομίζει ότι θα ζήσει αιώνια και που δεν έχει αντιληφθεί ότι έχοντας τυπικά μιά μάσκα, με ακάλυπτη τη μύτη, συνομιλεί ήδη με τον Αρχάγγελο και ότι η ΜΕΘ και το νεκροταφείο είναι οι επόμενοι προορισμοί του.

  • Ο "επιστήμων" που για να κερδίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-αποβλάκωσης, αναπτύσσει θεωρίες απο τον... Άρη για να πείσει το πόπολο ότι "ιός δεν υπάρχει" κι ότι όλα αυτά που ζούν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, τα έχουν "σχεδιάσει σκοτεινές δυνάμεις", που θέλουν να δολοφονήσουν μαζικά εκατομμύρια ανθρώπους κι ότι όσοι πέθαναν απο κορωνοϊό δεν πέθαναν απο αυτόν αλλά τους "χρεώνουν" έτσι για να κονομάνε οι γιατροί χιλιάδες Ευρώ και οι νεκροθάφτες άλλα τόσα...

  • Οι πλανεμένοι ευσεβιστές που ανακαλύπτουν προφητείες του Οσίου Παϊσίου και του Κοσμά του Αιτωλού, τους οποίους με ευκολία ερμηνεύουν, διαβάζοντας βιβλία ή παρακολουθώντας στο διαδίκτυο τις υστερίες ψυχοπαθών που αποδίδουν στους Αγίους ό,τι κατεβάσει η φαντασία τους.

  • Η αντιπολίτευση που οργάνωσε τους δύο τελευταίους μήνες 650 διαδηλώσεις, όπου χιλιάδες οπαδοί συγχρωτίσθηκαν (και τώρα το πληρώνουμε), με τον γνωστό πολιτικό αρχηγό ο οποίος δήλωνε ξεδιάντροπα σε καιρό πανδημίας και μέτρων που καταλύθηκαν, ότι αναλαμβάνει το "ρίσκο"!

Δυστυχώς, μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό ανοησίας και...επαναστατικού φρονήματος, δεν κινούνται λίγοι. Είναι πολλοί οι επικίνδυνοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Η ιατρική επιστήμη, που προσπαθεί και στην παρούσα συγκυρία να βοηθήσει την Ανθρωπότητα με τα εμβόλια, δέχεται επιθέσεις και αμφισβητήσεις... Δυστυχώς, δυστυχώς, δυστυχώς.


Τα "μαντζούνια" και τα ξόρκια της αλλοτινής εποχής, φαίνεται ότι έχουν καθίσει για τα καλά στο συνειδητό υποσυνείδητο του κάθε "ασχετίδη" που ζεί στην καρακοσμάρα του...


Τελικά, εν τοις πράγμασι αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό. Και θα το πληρώσουμε, εκούσια ή ακούσια, σε σύντομο καιρό!







0 comments
bottom of page