top of page

Έρχονται περισσότερες απο 7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Το «τείχος ανοσίας» μέσα στις επόμενες εβδομάδες αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός απευθύνει συνεχή πρόσκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να εμβολιασθούν, ώστε να βγούμε γρηγορότερα απο την υγειονομική κρίση και τα προβλήματα που αυτή έχει δημιουργήσει.


Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει μία ή και δύο δόσεις. Μέχρι τις 8 Απριλίου, είχαν χορηγηθεί:


-1.530.168 δόσεις εμβολίου της Pfizer.


-148.178 δόσεις της Moderna.


-378.997 δόσεις της AstraZeneca.


Νέα ώθηση στην επιχείρηση "Ελευθερία" θα δώσουν οι περισσότερες από επτά εκατομμύρια δόσεις που θα παραλάβει η Ελλάδα για το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων μηνών:


-Από την εταιρεία Pfizer η χώρα μας θα παραλάβει από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο 4.350.000 δόσεις.


-Από την AstraZeneca το σύνολο για το τρίμηνο είναι 1.350.000 δόσεις (από 450.000 για κάθε μήνα).



-Από τη Johnson and Johnson (εμβόλιο με το οποίο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αυτόν το μήνα) αναμένονται συνολικά 1.330.000 δόσεις.


-Η Moderna έχει ενημερώσει ότι θα παραδώσει 100.000 δόσεις για τον Απρίλιο.


-Έως και τον Ιούνιο θα έχουν παραληφθεί τουλάχιστον 7.130.000 δόσεις.


Ο στόχος είναι στα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι επιθυμούν και είναι άνω των 60 καθώς και η πρώτη κατηγορία ασθενών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εάν νοσήσουν με Covid-19. Έως τα μέσα Μαΐου, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του εμβολιασμού της δεύτερης κατηγορίας υποκείμενων νοσημάτων, για να ακολουθήσει στα τέλη του επόμενου μήνα ο γενικός πληθυσμός.

bottom of page