top of page
Writer's pictureFLN

Μεγάλο στοίχημα: Να έχουν εμβολιασθεί οι άνω των 60 έως αρχές Μαϊου-Τί είπε ο πρωθυπουργός

Updated: Apr 7, 2021

Φουλάρει τις μηχανές η κυβέρνηση και προγραμματίζουν οι υγειονομικές αρχές για να κτισθεί το επίμαχο τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού, με στόχο να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα και να αποκατασταθούν τα τεράστια προβλήματα που εξακολουθεί να δημιουργεί στην κοινωνική ζωή η διεθνής πανδημία.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού από την επίσκεψή του στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, είναι ότι έως τις αρχές Μαϊου θα έχουν εμβολιασθεί οι πολίτες 60 και άνω, αφού εντός του Απριλίου θα έχει εφοδιαστερί η χώρα με περίπου 1,7 εκατομμύρια δόσεων. Και προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου και των υγειονομικών αρχών, επικεντρώνεται σύμφωνα με πληροφορίες του FLN σε κρίσιμερςε παραμέτρους οι οποίες κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν δημιουργήσει εμπλοκές, αρρυθμίες και προβληματισμούς. Συγκεκριμένα:

  • Να υπάρξει σταθερότητα στην προμήθεια δόσεων εμβολίων με σταδιακή αποκατάσταση των ενδοευρωπαϊκών προβλημάτων και των θυελλωδών σχέσεων με τις φαρμακευτικές Εταιρείες.

  • Να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού οι ευπαθείς ομάδες και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι προσφέροντες κοινωνική υπηρεσία σε δομές και υπηρεσίες, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, οι καθηγητές όλων των βαθμίδων, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί.

  • Να αποφορτισθεί το τεταμένο κλίμα λόγω των αντιδράσεων από τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, με το σταδικό και προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, των εκπαιδευτικών μονάδων και άλλων δραστηριοτήτων που έως σήμερα έχουν περιρισθεί λόγω των κινδύνων από τον συγχρωτισμό.

Όσον αφορά στη σημερινή του επίσκεψη στο νέο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι, ο κύριος Μητσοτάκης σημείωσε με νόημα: «Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας»


Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο «θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας», προσθέτοντας πως «η επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’ προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει».


Comments


bottom of page