top of page
  • Writer's pictureFLN

Υψηλή προστασία, τηλεπερσόνες και άλλοι τινές, με φρουρές και συνοδείες, και στη μέση ο Μένιος

Χρειάζεται, άραγε, να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά το σάλο στην υπόθεση της αστυνομικής φρουράς που είχε διατεθεί στον άλλοτε μάναντζερ της πορνοστάρ Τζούλιας Αλεξανδράτου και νυν τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ο σάλος στο διαδίκτυο και η αντίδραση στελεχών της αντιπολίτευσης, για να μπεί τάξη;



Σε μια καλά οργανωμένη Πολιτεία, όπου οι θεσμοί λειτουργούν "ρολόι", τα θέματα αυτά θα λύνονταν αυτομάτως. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας θα έκλειναν πόρτες και παράθυρα, ακόμη και τις χαραμάδες, για να μη φθάνουμε σε γεγονότα που τραυματίζουν το κύρος τους ή αφήνουν περιθώρια αρνητικης κριτικής.


Ποιοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν ότι ο τηλεπαρουσιαστής αποτελεί στόχο τρομοκρατικής ή άλλης δολοφονικής επίθεσης και μάλιστα σε σημείο που να διαθέσουν για τη φύλαξή του 14 αστυνομικούς σε 24ωρη βάση, αποδυναμώνοντας υπηρεσίες που έχουν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη εγκληματική δραστηριότητα στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής;


Λίγη σημασία έχει αν η απόφαση φύλαξης του Μένιου ελήφθη επί των ημερών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ή επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία, το πως η περίφημη λίστα φύλαξης των προσώπων-στόχων, παραμένει στα συρτάρια και δεν αξιολογείται συνεχώς.


Όφειλαν ο κύριος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και οι επιτελείς του να αξιολογούν τη σκοπιμότητα της διάθεσης αστυνομικών σε πρόσωπα από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή ή απο το χώρο των Media και να μη περιμένουν τις αποκαλύψεις ή τις σωστικές παρεμβάσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και τελευταίως του κ. πρωθυπουργού.


Ας είναι η υπόθεση Φουρθιώτη και η απόσυρση της πολυάριθμης συνοδείας-φρουράς, η απαρχή να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες. Και η έρευνα για τις πραγματικές συνθήκες και τους υπευθύνους, να προχωρήσει σε βάθος και σε πλάτος. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι δυνατόν οι πράξεις ή οι παραλείψεις ορισμένων, να εκθέτουν στα μάτια των πολιτών την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία.


Προσωπικές εκτιμήσεις και άστοχες επιλογές, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2021!

0 comments
bottom of page