top of page
  • Writer's pictureFLN

Το χρονοδιάγραμμα για έκδοση ψηφιακών συντάξεων με λίγα "κλικ"-Τα Ταμεία στη νέα εποχή

Με ασυνήθιστα ταχείς ρυθμούς εργάζονται οι υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης με στόχο την πλήρη μετάβαση του υπερταμείου στην ψηφιακή εποχή και την πάταξη της γραφειοκρατίας.



Ο εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία, καθώς εκτιμάται ότι μέσω των νέων τεχνολογιών θα επιτευχθεί η επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεωνκαι παράλληλα θα αποτραπεί η συσσώρευση νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης. Κι αυτό, γιατί το σύνολο των βημάτων απονομής θα πραγματοποιείται ψηφιακά και αυτοματοποιημένα.


Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή απονομή σύνταξης μέσω του συστήματος "Άτλας" άρχισε το προηγούμενο καλοκαίρι και στην πρώτη φάση λειτουργίας του συστήματος εντάχθηκαν οι συντάξεις χηρείας και οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί μέσω του ψηφιακού συστήματος "Άτλας" περισσότερες από 30.000 ψηφιακές συντάξεις, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται μήνα με τον μήνα, καθώς σύμφωνα με πλάνο του υπερταμείου ασφάλισης που παρουσιάζει το enikonomia.gr, έως το τέλος του 2021 θα ενσωματωθούν στην ψηφιακή διαδικασία απονομής συντάξεων όλες οι κατηγορίες ασφαλισμένων, ξεκινώντας από τις συντάξεις αναπηρίας.

0 comments
bottom of page