top of page
  • Writer's pictureFLN

Το "σύνδρομο της Νέας Σμύρνης" και η ΕΛΑΣ

Χρειάστηκαν μερικά λεπτά, με το γνωστό περιστατικό του ξυλοδαρμού νεαρού πολίτη, όπως καταγράφηκε περιορισμένα και στοχευμένα σε ιδιωτική βιντεοσκόπηση, αλλά και τα όσα ακολούθησαν με την ομαδική βίαιη επίθεση των μπαχαλάκηδων, για να επικυριαρχήσει το σύνδρομο της Νέας Σμύρνης.



Αν και δεν υπάρχει επίσημη αποδοχή, εν τούτοις είναι φανερό ότι οι αστυνομικοί-από τον ανώτερο έως τον κατώτερο-είναι μουδιασμένοι, είναι περιορισμένοι, αποφεύγουν τις δυναμικές παρεμβάσεις, ενεργούν μόνο όταν είναι απολύτως βέβαιοι ότι η παρουσία εκπροσώπου της Δικαιοσύνης εξασφαλίζει ότι δεν θα βρεθούν μπλεγμένοι και δεν θα αντιμετωπίσουν μία ΕΔΕ...


Για τους κακόπιστους σημειώνουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες στους αστυνομικούς για το πώς θα δράσουν και αν θα δράσουν αντιμετωπίζοντας μία έκνομη δραστηριότητα. Ωστόσο, "ο φόβος φυλάει τα...έρημα", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Και οι εποχές είναι δύσκολες, αν θυμηθούμε (γιατί λησμονούμε σύντομα) την παρολίγο δολοφονία του αστυνομικού όταν δέχθηκε την μαζική επίθεση των χούλιγκανς με κλωτσιές, μπουνιές και επικίνδυνα χτυπήματα με ξύλα και πέτρες στο σώμα και στο κεφάλι.


Τουλάχιστον ας προβληματιστούμε για τα φαινόμενα κι ας μην εφησυχάζουμε, γιατί οι πολιτικοί μέντορες των μπαχαλάκηδων, μπορούν και εξακολουθούν να δίνουν "μηνύματα", να κατευθύνουν μάζες, να εκμεταλλεύονται πρόσωπα και καταστάσεις, σε μία κοινωνία που νοσεί βαρύτατα!


0 comments
bottom of page