top of page
  • Writer's pictureFLN

Συναγερμός για μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα-Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια, δηλώνει ο δήμαρχος

Η φωτιά στη Σταμάτα εκδηλώθηκε σε δασική έκταση κοντά στο νεκροταφείο της Ροδόπολης και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ.



Στο σημείο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.


Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο περιέγραψε στο iefimerida ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης. «Η φωτιά γλείφει σπίτια». Σύμφωνα με την πυροσβεστική όπου χρειάστηκε έγινε απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά καίει σε απομακρυσμένο σημείο.



Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού "Γαλήνη". Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ».


Λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.


0 comments
bottom of page