top of page
  • Writer's pictureFLN

Στόχος το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου

Θα γίνει; Ουδείς γνωρίζει. Αλλά, τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την επόμενη ημέρα στο χώρο της εκπαίδευσης.



Μιλώντας στο MEGA, η κ. Κεραμέως τόνισε πως σημασία έχει το τι θα πουν οι ειδικοί αυτήν την εβδομάδα με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Ανέφερε πως όταν ανοίξουν τα σχολεία, αυτό θα γίνει με self test, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το τεστ. Για κάθε μαθητή προβλέπονται 4 τεστ το μήνα, όπως και για όλους

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι την Παρασκευή υπήρξε συζήτηση με την Επιτροπή και παρουσιάστηκε το σχέδιο του υπουργείου για το άνοιγμα, αρχικά των γυμνασίων και των λυκείων.


Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε και πάλι πως δεν θα υπάρχουν μαθήματα το Πάσχα, ενώ τόνισε πως η εξεταστέα ύλη δεν θα μειωθεί. «Θέλουμε να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν τη δια ζώσης εκπαίδευσης» υπογράμμισε.


Αναφορικά με το ζήτημα των προαγωγικών εξετάσεων, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα. Είναι ένα από τα σενάρια που υπάρχουν να μην γίνουν και πάλι οι προαγωγικές όπως και πέρυσι».


bottom of page