top of page
  • Writer's pictureFLN

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Χίο- Εκκενώνονται δύο χωριά-Οι φλόγες στις αυλές των σπιτιών

Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με το politischios.



Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι ο δεύτερος οικισμός που εκκενώνεται. Επίσης, όπως αναφέρεται στο τοπικό μέσο της Χίου, στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Θυμίζουμε πως νωρίτερα εκκενώθηκε ο οικισμός Κατάβαση, καθώς απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι με εισήγηση της Πυροσβεστικής, με την πυρκαγιά να καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και λίγα πεύκα, πάνω από τον οικισμό.


Δίνουν μάχη επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, από τις 06:30, η πυρκαγιά στη Χίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό, κάτι που θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ, για αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων, για να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς.


Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος της Πυροσβεστικής, αναφέρεται πως ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην κατάβαση Χίου. Συνολικά επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 Ε/Π, 7 Α/Φ ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200).

0 comments
bottom of page