top of page

Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος στη Κηφισιά

5 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος μας μαζί με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 Δήμοι της Αττικής), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιούμε 2 δράσεις:

1) "Ο κύκλος των χαμένων πλαστικών " Στην διασταύρωση Λεβίδου και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Κηφισιάς, έχει τοποθετηθεί για μια εβδομάδα, ένα εντυπωσιακό ψάρι, ένας κάδος συλλογής πλαστικών μπουκαλιών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών. Η δράση συμβολίζει ότι πλαστικό που δεν ανακυκλώνετε μπορεί να καταλήξει στην κοιλιά ενός ψαριού. Με πιθανό αποτέλεσμα ή το ψάρι να πεθαίνει ή να καταλήξει το πλαστικό στην διατροφική μας αλυσίδα. Οι επισκέπτες, ενημερώνονται να ρίξουν τα υλικά τους στο ψάρι, με σκοπό να φτάσουμε έναν προκαθορισμένο στόχο σε αριθμό μπουκαλιών που θα συλλέξουμε. Η ομάδα μας αναλαμβάνει να προωθήσει προς αδειοδοτημένο ανακυκλωτή τα υλικά, αφού τα ζυγίσει και καταγράψει με τεχνολογία blockchain. Ο διοργανωτής θα λάβει σχετικό πιστοποιητικό και θα μπορεί στους επόμενους μήνες να ιχνηλατήσει την πορεία τους. Στον χώρο υπάρχει προσωπικό, ειδικά εκπαιδευμένο, που ενημερώνει και καθοδηγεί τους επισκέπτες.

2)Τη Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 18.00, θα γίνει στον ίδιο χώρο η απονομή των βραβείων και επαίνων από τον Σ.Β.Α.Π. στα σχολεία και στους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις δράσεις τους, στην Προστασία του Περιβάλλοντος.



0 comments
bottom of page