top of page
  • Writer's pictureFLN

Με επιστροφή στην κανονικότητα της Οικονομίας, απομακρύνονται οι κάλπες

Στηριγμένος στο λόγο του κεντρικού τραπεζίτη ότι μετά την πανδημία και την επάνοδο στην κανονικότητα η Οικονομία θα κάνει άλμα, ο πρωθυπουργός θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακυβέρνησης και να κριθεί το καλοκαίρι του 2023 τόσο για την πολιτική της κυβέρνησης στην περίοδο της πανδημίας, όσο και απο τα αποτελέσματα της κούρσας για την έξοδο απο την οικονομική κρίση.



Μάλιστα σε όλες τις τελευταίες συνεντεύξεις του ο πρωθυπουργός αρνείται κατηγορηματικά τις πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή με τη λήξη της θητείας του. Και μάλιστα, επιμένει ότι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η θητεία και οι πολίτες θα μπορούν να κρίνουν τη θητεία του, την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανάκτηση της κανονικότητας και φυσικά την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που θα προκύψουν ως συνέπεια του υγειονομικού ροβλήματος με τον Covid-19.


Σε αυτές τις ειδικές σημερινές συνθήκες, οι επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών γνωρίζουν μόνο τις απώλειες του 2020 και τον στόχο μέχρι το 2022, ώστε η Οικονομία να μην πιεστεί από περιοριστικές πολιτικές ως το 2024 που θα καλύπτει το πρόγραμμα.

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι κατά την περίοδο που ακολουθεί-και συγκεκριμένα από τα μέσα του 2021 μέχρι και το τέλος του 2022- η ελληνική Οικονομία θα πρέπει να επανέλθει στα επίπεδα του 2019. Δηλαδή, θα πρέπει να ανακτήσει τη μείωση του ΑΕΠ κατά 8,2% που είχε το 2020 και να μηδενίσει το πρωτογενές και το δημοσιονομικό έλλειμμα που αναμένεται και φέτος να φτάσει σε κοντά στο 10% του ΑΕΠ.


bottom of page