top of page
  • Writer's pictureFLN

Μάχη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Η αναφορά σε "πολιτικούς κρατουμένους" και οι αντιδράσεις

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σωφρονιστικό σύστημα και την κατάσταση στις φυλακές.



Η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνας Ελευθεριάδου από το βήμα της Βουλής σε πολιτικούς κρατουμένους προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος της ζήτησε να γίνει πιο συγκεκριμένη και να πει εάν εννοεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα γιατί στην Ελλάδα όπως είπε, δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, αλλά ποινικοί κρατούμενοι.


«Αφού δεν σας πήγε καλά το εγχείρημα του Κουφοντίνα που τα υποτιθέμενα δικαιώματά του έπεσαν και στο ΣτΕ και στα ποινικά δικαστήρια, τώρα υιοθετείτε τον Δημάκη. Επιτέλους σαφής θέση πολιτικοί κρατούμενοι υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές; Τους αναγνωρίζετε; Κύριε Σπίρτζη είστε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να σηκωθείτε και να πείτε… Ο Κουφοντίνας είναι ένας ποινικός κρατούμενος» τόνισε ο κ. Πλεύρης.


Λίγο αργότερα η κα Ελευθεριάδου ζήτησε τον λόγο και διευκρίνισε ότι με τον όρο αυτό δεν εννοεί τους καταδικασμένους τρομοκράτες αλλά εννοεί τους καταδικασμένους από πολιτικά δικαστήρια. Όπως είπε ούτε η ίδια, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται τον χαρακτηρισμό του πολιτικού κρατουμένου.


«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές πολλοί κρατούμενοι και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί, κρατούμενοι επικαλούμενοι πολιτικά κίνητρα. Ούτε εγώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμαστε αυτόν τον χαρακτηρισμό» είπε η κα Ελευθεριάδου.


Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του αρμόδιου τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος είπε ότι υπάρχουν πολιτικά δικαστήρια, δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι.


Γαϊτάνης: Συκοφαντική για τη χώρα η αναφορά σε "πολιτικούς κρατουμένους"


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα το εξής: "η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σ. Ελευθεριάδου, μίλησε από το βήμα της Βουλής για “πολιτικούς κρατούμενους”. Η αναφορά αυτή είναι συκοφαντική για τη χώρα. Στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα, γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα».

0 comments
bottom of page