top of page
  • Writer's pictureFLN

Κατάσταση εμφυλίου στο ΣΥΡΙΖΑ για τις κακές δημοσκοπήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές ότι έχει κατακυριευθεί από δημοσκοπικό και αντιπολιτευτικό άγχος, με τα στελέχη του να προσπαθούν να πείσουν για τη φθορά της κυβέρνησης και την επαύξηση της δικής τους επιρροής. Υπερπροβάλλουν έτσι τα γενικά χαρακτηριστικά των ερευνών, αλλά αποφεύγουν τις αναφορές στις διαφορές μεταξύ των κομμάτων.



Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση, προϊόντος του χρόνου και διατηρούμενης της πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επιβάλλει, φθείρεται και απομειώνεται η επιρροή της. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι δημοσκόποι, οι φθορές μεταφέρονται στον κύκλο των αναποφασίστων, δεν κεφαλαιοποιούνται, για την ώρα τουλάχιστον, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και έτσι ο εκνευρισμός περισσεύει, όπως και οι εσωτερικές τριβές εντείνονται.


Στο κόμμα του κ. Τσίπρα, αναφέρει ο Βηματοδότης, η ταραχή είναι μεγάλη, κάτι που φαίνεται από τις διαφορετικές τοποθετήσεις σε διάφορα θέματα, όπως π.χ. αυτό της επένδυσης του Ελληνικού. Και η πολεμική απέναντι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς επιχειρείται αντισταθμιστικά προς τη δίωξη του Νίκου Παππά.

bottom of page