top of page
  • Writer's pictureFLN

Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας»- Τι είπε για Γλυκά Νερά και κυκλώματα

Στη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας λόγω του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά το οποίο και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο για τα ελληνικά ήθη αλλά και τον κύκλο αίματος στη νύχτα προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.«Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον covid αλλά παρόλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες κλοπές! Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του 21’ σε σχέση με 20’ υπάρχει μείωση 10-40%», είπε και πρόσθεσε: «Η βαρβαρότητα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων! Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! στραγγάλισαν μάνα μπροστά μωρό της μας που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τους αναζητά η αστυνομία! Το έγκλημα λοιπόν ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το 18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε τη κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα! Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται δεν αυξάνεται!».


«Η εγκληματικότητα μειώνεται από 10% ως 40%. Αυξάνεται μόνο σε παραχαράξεις και πλαστά χαρτονομίσματα. Αυτή είναι η κατάσταση», είπε και συνέχισε: « Το πιο επικίνδυνο είναι το οργανωμένο έγκλημα! Δεν είναι συμμορίες μπράβων, παίρνει τα χαρακτηριστικά οργάνωσης με σχεδιασμό και χρήμα. Είναι διεθνές πρόβλημα που ασχολείται ο ΟΗΕ η ΕΕ και η Europol! Μη κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ για θεσμούς τι κίνδυνοι υπάρχουν! Κυβερνούσατε 5 χρόνια και δεν ξέρω τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια! Δεν έχω δει να κάνετε κάτι! Δεν κάνατε τίποτα για την αστυνομία δεν πήρατε ούτε ένα αυτοκίνητο! Δεν αγοράσατε ούτε ένα γιλέκο και υπήρχαν 16.000 ληγμένα! Μη παριστάνετε τους ανήξερους. Για να μη φτάσουμε να επηρεάζουν τους θεσμούς αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουμε μέτρα. Γι’ αυτό πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Χρειάζεται εκσυγχρονισμός υπηρεσιών και συνεργασία στο κράτος. Η αστυνομία έχει αναδιοργανώσει τα σχέδιά της. Δεν κοιτάμε ως θεατές τις δολοφονίες ανασυντάσσουμε δυνάμεις με έρευνες συλλήψεις και προσαγωγές».


Ο κ. Χρυσοχοϊδης επιτέθηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας πως μόνο στο κέντρο της Αθήνας έχουν παρατηρηθεί 117 περιπτώσεις κλοπών από άτομα που βγήκαν από τη φυλακή από τις ευεργετικές του διατάξεις. «Αλήθεια κ. του ΣΥΡΙΖΑ είστε ακόμα περήφανοι για το νόμο Παρασκευόπουλου; Ασχολούμαι με μια υπόθεση, υπάρχει κακοποιός, που το 2015 φυλακίστηκε με 15 χρόνια φυλακή! Αυτός ο κακοποιός βγήκε από τη φυλακή 12 Αυγούστου του 2019, 4 μέρες δηλαδή μετά τις εκλογές με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου! Στις 5/8, 20 μέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου! Τον Φλεβάρη του 20’ καταδιώκεται από την αστυνομία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς, είναι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή! Ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις είναι; Μόνο στην Αττική και μόνο από κλοπές και διαρρήξεις είναι 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας, αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση για το έγκλημα είμαστε εδώ υπάρχει περιθώριο συνεννόησης», είπε.


Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο περιθώριο επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως όλα τα κόμματα στο κοινοβούλιο αντιλαμβάνονται πλέον την ανάγκη της αστυνόμευσης και της ικανοποίησης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και δήλωσε ανοιχτός στη συναίνεση.


«Αυτή η συζήτηση για ασφάλεια και προστασίας πολιτών χωρίς αστερίσκους είναι βήμα μπροστά για δημοκρατία! Πριν 2-3 χρόνια δεν ήταν κοινός τόπος! Είναι κατάκτηση ότι το κοινοβούλιο ομονοεί για την ανάγκη της ασφάλειας! Ανησυχεί λοιπόν μέρος της αίθουσας αυτής για την άνοδο της εγκληματικότητας, επίσης υπάρχει σύγχυση, συνδέεται το αίσθημα ανασφάλειας με τη φερόμενη άνοδο εγκληματικότητας».


Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις πρόσθεσε πως κάθε μήνα γίνονται 700 (23 τη μέρα). «Στις 100 εργατοώρες της αστυνομίας με 700 συναθροίσεις, μόνο οι 4,6 αφιερώνονται σε αυτές. Οι 67,4 ώρες αφιερώνονται στην αστυνόμευση και το έγκλημα», εξήγησε σημειώνοντας πως ο πολιτικός ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ πως η αστυνομία αφιερώνει πολύ χρόνο στις συγκεντρώσεις δεν μπορεί να τεκμηριωθεί.


0 comments

Comments


bottom of page