top of page

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς για να μπεί η χώρα στην μετα- Covid εποχή

Σχέδιο για την έκδοση συντάξεων σε μια μέρα θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Θα έχει αναφορές στο αυτοματοποιημένο σύστημα που εφαρμόστηκε για τον εμβολιασμό της χώρας, γι’ αυτό και στην κυβέρνηση μιλούν για μοντέλο εμβολίου και στις συντάξεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».Μήνυμα στους υπουργούς για την ανάγκη σχεδιασμού, μεθοδικής εργασίας και επίτευξης αποτελεσμάτων, το καλοκαίρι, ώστε η χώρα να μπει δυναμικά στη μετα- Covid εποχή, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του, στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα.


"Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα- Covid εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση.


Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Covid, υπογραμμίζοντας ότι από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που το ενεργοποιούν για να σημειώσει ότι "δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου". Εξέφρασε επίσης την πίστη του ότι "σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι".


Στη συνέχεια, μίλησε σχετικά με την προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων, επισημαίνοντας ότι "πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα υπουργικά μας συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει". Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, ότι "η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση".


Αναφερόμενος γενικότερα στα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι "έχουν ένα έντονο οικονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο", ενώ παρατήρησε ότι αποδίδει εξαιρετική σημασία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα. "Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία". Επανέλαβε, δε, "τον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της ατζέντας" του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

0 comments

Comments


bottom of page