top of page
  • Writer's pictureFLN

Στο στόχαστρο 300 σεσημασμένοι για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σε 300 μέλη παλιών συμμοριών που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019- 2021- εκμεταλλευόμενα προγενέστερους ευνοϊκούς νόμους- στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας της 20χρονης στη διάρκεια ληστείας, χθες τα ξημερώματα, σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", συμμετείχαν σε σπείρες που είχαν προχωρήσει σε βιαιότητες εναντίον των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κακοποιήσεων γυναικών.Στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος δράσης των κακοποιών ήταν πρωτοφανής, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί παρόμοιες βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε Παλλήνη, Αγία Παρασκευή και αλλού. Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη ακόμη και στους έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων. Παράλληλα, ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό. Ακόμη εξετάζεται ενδελεχώς εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά οικοπέδου 100.000 ευρώ από το ζευγάρι και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ήδη μάλιστα ερευνώνται άτομα που εργάζονταν στην εν λόγω κατοικία, ενώ οι τρεις δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ.


Τα ερωτήματα και τα λάθη


Τα ερωτήματα για το βάρβαρο έγκλημα, είναι πολλά, ένα όμως είναι το πιο βασανιστικό: Γιατί οι δράστες έδειξαν τόση βαρβαρότητα, γιατί σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν και μάλιστα με τόσο φρικτό τρόπο. Είναι άξιο απορίας πώς μπορεί τρεις ένοπλοι άνδρες να θεώρησαν ως απειλή, μία νεαρή γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά, ώστε να αποφασίσουν να της αφαιρέσουν τη ζωή. Στο "μικροσκόπιο" εξάλλου έχουν μπει τα ρούχα που φορούσε η άτυχη γυναίκα, μήπως τυχόν βρεθούν ίχνη dna από τον δράστη που την ακινητοποίησε, την έδεσε και την στραγγάλισε.


Ένα άλλο ερώτημα, είναι εάν οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι της οικογένειας ή το επέλεξαν τυχαία. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η πρώτη είναι η πιθανότερη εκδοχή, όμως σε αυτή την περίπτωση προκύπτει ένα ακόμη ερώτημα: γιατί δεν είχαν βρει εκ των προτέρων έναν τρόπο να "εξουδετερώσουν" τον σκύλο της οικογένειας και επέλεξαν αυτόν τον βάρβαρο τρόπο να τον σκοτώσουν, κρεμώντας τον από τα κάγκελα και διακινδυνεύοντας να τους ακούσουν οι γείτονες; Οι σκληροί κακοποιοί φαίνεται πάντως πως έκαναν σοβαρά λάθη, κάποια από τα οποία μπορεί να αποδειχθούν μοιραία για εκείνους. Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επισήμανε ορισμένα απ' αυτά τα λάθη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας, στα Γλυκά Νερά, ήταν σκληροί, αλλά όχι επαγγελματίες και ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν.


Αρχικά, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι εάν οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι επί ημέρες, θα είχαν φροντίσει να κάνουν τον σκύλο της οικογένειας να σιωπήσει, όταν αποφάσισαν να "χτυπήσουν". "Βλέπουν ότι υπάρχει ένα σκυλί. Το σκυλί γαβγίζει, όπως λένε οι μαρτυρίες. Σκοτώνουν το σκυλί. Με τι; Με τα χέρια; Αν κατόπτευαν τον χώρο επί πολλές ημέρες δεν φρόντισαν να κάνουν τον σκύλο να σιωπήσει, με κάποιον τρόπο, και να σταματήσει να γαβγίζει;", είπε. Υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι για ληστεία, αλλά αυτή μετατράπηκε σε δολοφονία, κάτι που ουσιαστικά κανείς ληστής δεν θέλει γιατί επιβαρύνει τη θέση του, κάτι που προκαλεί ερωτήματα.

Επιχειρηματολογώντας ότι οι δράστες δεν ήταν επαγγελματίες, σημείωσε ότι αφενός άφησαν πίσω τους αυτόπτη μάρτυρα και αφετέρου επέλεξαν να δράσουν ένα βράδυ που ήταν και ο σύζυγος στο σπίτι της οικογένειας. Σημείωσε, επίσης, ότι "δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί" οι δράστες.

0 comments

Comentários


bottom of page