top of page
  • Writer's pictureFLN

Πλήρες άνοιγμα της εστίασης ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου

Στον αστερισμό της αγωνίας κινούνται οι επαγγελματίες της εστίασης και περιμένουν το πράσινο φώς των επιδημιολόγων και της Πολιτείας για να ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους και όχι μόνο τους εξωτερικούς χώρους.



Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καβαθάς μιλώντας υπογράμμισε ότι η εστίαση δεν πρόκειται να αντέξει μια νέα κατάσταση «ακορντεόν» με άνοιγμα και κλείσιμο και υποστήριξε ότι το άνοιγμα μόνο των εξωτερικών χώρων θα δημιουργήσει καταστάσεις «δύο ταχυτήτων»:


«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό. Είναι δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω να ξανά μπούμε σε μια κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα δημιουργήσει διαφορετικές ταχύτητες στον κλάδο της εστίασης. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να βρούμε τρόπο, να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους, με μηχανικά μέσα» υπογράμμισε.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα μηχανήματα αποστείρωσης αέρα κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου και σκοτώνουν τον κορωνοϊό από 50 έως και 90%.


Ο κ. Καββαθάς γνωστοποίησε ότι έχει ήδη κατατεθεί αίτημα προς την κυβέρνηση προκειμένου να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στην εστίαση. «Η κυβέρνηση το έχει στους στόχους, ελπίζω να προλάβουμε».


Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι «Μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει η εστίαση. Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει πρόγραμμα επιχορηγήσεων» επισήμανε, σχετικά με την επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις της εστίασης ώστε «να αποκτήσουν ένα κεφάλαιο κίνησης ώστε να ξανά λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις».

Comentarios


bottom of page