top of page
  • Writer's pictureFLN

Με έντονες αποδοκιμασίες στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πιλότος-δολοφόνος

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν. Η μεταγωγή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έγινε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πολίτες που βρισκόταν στα δικαστήρια άρχισαν να φωνάζουν μόλις έφτασε ο πιλότος «Τέρας κτήνος. Να σαπίσεις στη φυλακή».Ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της συζύγου του και τη θανάτωση του σκυλιού τους, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Θα ζητηθεί από τον δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία.


Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης "στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.


Παραιτήθηκε ο Βασίλης Σπύρου


Νωρίτερα, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 33χρονου πιλότου ο ένας εκ των δύο συνηγόρων που είχε αναλάβει την υπόθεση, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.


Ειδικότερα, λίγο προτού ο συζυγοκτόνος οδηγεί στον ανακριτή για να απολογηθεί, ο δικηγόρος του Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί.


"Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους" ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.


Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος για τον θάνατο της 20χρονης Καρολάιν και τη θανάτωση του σκυλιού τους, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.


Παπαϊωαννίδης: Επιλογή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου


Για την παραίτηση του Βασίλη Σπύρου από συνήγορος του 33χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνώστοπουλου, μίλησε μεταξύ άλλων ο άλλος δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Όπως είπε, "δεν μπορώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο γι' αυτό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι επιλογή του εντολέα μου όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς στο κομμάτι της ανακρίσεως έχει γίνει σαφές όλες αυτές τις ημέρες ότι το χειρίζομαι αποκλειστικά εγώ. Τώρα κάτι άλλο που να έχει προκύψει, δεν μπορώ να σας πω εγώ. Προφανώς και είναι εντολή του 33χρονου για να φύγει ο κ. Σπύρου, δεν μπορεί να είναι εντολή δική μου, σε καμία περίπτωση".


Σε ερώτηση για το εάν ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και αν κάτι τέτοιο σχετίζεται με την παραίτηση του κ. Σπύρου, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε ότι "το έχουμε πει εδώ και αρκετές ημέρες γιατί είναι μία πράξη την οποία θα την είχαμε κάνει. Εδώ και τρεις ημέρες δεν έχουμε κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια. Οπότε αυτομάτως στο τελικό στάδιο που είμαστε τώρα σε επίπεδο απολογίας και ανακριτή δεν το έχουμε κάνει και δεν είναι αυτή η βλέψη μας. Σε καμία περίπτωση".


Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες με τον 33χρονο, ο δικηγόρος του είπε ότι "συζητήσαμε τις λεπτομέρειες επί της ουσίας. Είναι έτοιμος να διαφωτίσει όλη την υπόθεση, το τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα και πώς εξελίχθηκαν τα περιστατικά. Τα πραγματικά περιστατικά θα περιγραφούν από τον εντολέα μου και οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να κρίνουν".


Σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι "εξαρχής ήταν από κοινού με τον συνάδελφο η μέριμνα για το παιδί και ήταν ιδιαίτερη προσοχή που είχαμε και οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης- πλέον εγώ- όσον αφορά και στη διασφάλιση του ίδιου με τις οποιεσδήποτε συνθήκες γιατί αυτή είναι και η βούληση του εντολέως μου. Ο 33χρονος επιθυμεί το καλύτερο για το παιδί. Και για τις δύο οικογένειες να είναι μαζί και ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει ως προς αυτό, είναι στη διάθεση της Εισαγγελίας πλέον προκειμένου να το συνεισφέρει".

0 comments

Comments


bottom of page