top of page
  • Writer's pictureFLN

Κικίλιας: Πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα - Ήρθε η ώρα για το ΕΣΥ της νέας εποχής

Την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι από την Καλαμάτα, ενώ αναφέρθηκε στην πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πραγματοποιούμε περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα», τόνισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής».


Αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βασίλης Κικίλιας είπε «θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο νοσοκομείο, όσο στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας» και εξήγησε: «Για τους 22.500 εμβολιασμούς που έχουν ήδη γίνει και μας δίνουν ελπίδα και θάρρος για το μέλλον. Για τους πάνω από 230 ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουμε προσλάβει στα δύο νοσοκομεία. Για τις έξι νέες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν άρτια».


"Ήρθε η ώρα για το νέο ΕΣΥ..."


Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε «την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, δια μέσω του επενδυτικού προγράμματος, του μεγαλύτερου που έχει ποτέ υλοποιηθεί στη χώρα, το RRF». Επίσης, όπως ανέφερε, «θα αναβαθμιστούν σε όλα τα επίπεδα τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας», που σημαίνει, όπως προσέθεσε, «ότι μας περιμένει πολλή δουλειά, τεχνικά προγράμματα, οργάνωση και σωστός σχεδιασμός, με βάση ένα νέο χάρτη υγείας για τη χώρα, μετά την τεράστια προσπάθεια, την οποία κάναμε όλοι μαζί και ευχαριστώ πολύ, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό». «Ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής, για το νέο ΕΣΥ, μία ευκαιρία την οποία δεν πρόκειται να χάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Μίλησε επίσης για «πρόγραμμα δημόσιας υγείας για τον νομό, οριζόντια για τον πληθυσμό, που έχει να κάνει με προγεννητικό έλεγχο, προσυμπτωματικό έλεγχο, δηλαδή το λεγόμενο screening για τις κρίσιμες νόσους, μαστογραφίες για γυναίκες, PSA για τους άντρες, καρδιολογικές εξετάσεις του υγιούς πληθυσμού». «Από εδώ και πέρα», συνέχισε, «θα φροντίσουμε περεταίρω τη δημόσια υγεία, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας ως Έλληνες και να καταλήγουμε λιγότεροι στα νοσοκομεία της χώρας σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των περιστατικών».


Ο υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και συνέστησε προσοχή. «Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους, γιατί η πανδημία και ο κορονοϊός δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα και κινδυνεύουμε από αυτή τη νόσο και από αυτόν τον ιό. Χρειάζεται προσοχή στις κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», συμπλήρωσε.


«Εμείς θέλουμε να βοηθάμε μόνιμα και να δίνουμε και άλλους βαθμούς ελευθερίας στους συμπολίτες μας και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση δημόσιας υγείας, όμως ζητάμε απ΄ όλους να προσέχουν και να τηρούν τις υγειονομικούς κανόνες, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό» επισήμανε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο μεγάλος πλούτος της υγείας, του υπουργείου υγείας, είναι το έμψυχο δυναμικό μας, είναι οι επιστήμονες υγείας είμαι πολύ περήφανος για αυτούς και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει, ειδικά αυτούς τους 15 μήνες εν μέσω COVID».


Ειδικά αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, είπε ότι «παρότι αντιμετωπίσαμε αυτή την τεράστια πίεση με τον COVID δεν έμεινε πίσω καμία άλλη κλινική του νοσοκομείου, δεν υπολειτούργησε καμία άλλη κλινική, νοσηλεύοντας και φροντίζοντας όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη». Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «το εθνικό σύστημα υγείας είναι χτισμένο και φτιαγμένο κυρίως για τους ανθρώπους που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν και αυτούς είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε».

0 comments

Comments


bottom of page